CEPA Pitiüses - L'escola de persones adultes d'Eivissa i Formentera

Title
ESO per a Adults (ESPA)

ESO per a Adults (ESPA)

 

 

1. Què és l’ESPA?                                          

 

            ESPA significa Educació Secundària per a Persones Adultes i són els estudis que condueixen a l’obtenció del Graduat en Educació Secundària. ESPA consta de quatre cursos quadrimestrals i les següents assignatures: Català, Castellà, Anglès, Ciències Naturals, Ciències Socials i Matemàtiques.

 

 

2. Quines son les particularitats d’una escola d’adults?

 

            Sovint les persones que hi assisteixen han de conciliar la vida acadèmica amb la vida laboral i familiar, per la qual cosa hi ha més flexibilitat d’assistència i d’elaboració d’horaris que en altres tipus d’ensenyaments.

 

            A més a més, a l’ensenyament de persones adultes es té en compte que l’alumnat  té edats i bagatges culturals i educatius diferents.

 

 

3. És obligatori assistir a classe?

 

            Sí, l’assistència és obligatòria. Per no perdre el dret a l’avaluació contínua s’ha d’assistir, com a mínim, al 80% de les sessions de cada assignatura. Si perds el dret a l’avaluació contínua, podràs presentar-te a un examen final de tots els continguts de l’assignatura si ho sol·licites.

 

            En cas de no poder assistir assíduament a classe l’IES Santa Maria ofereix la modalitat semipresencial a partir de segon d’ESPA. També pots matricular-te a les proves lliures per a l’obtenció del GES, que es realitzen normalment al maig.

 

 

4. Quins materials necessitaré?

 

            A l’escola normalment no treballem amb llibres sinó amb dossiers elaborats pel professorat. Aquests es poden adquirir a “La tienda que imprime. Papeleria Hilario” (Via Púnica 11, Eivissa).

 

 

5. Quines són les normes de convivència?

 

a. Assistència i puntualitat.

 

b. Cura de l’aula: no mengis dins de classe, fes servir les papereres de reciclatge, deixa l’aula ordenada en sortir i les cadires a sobre de les taules.

 

c. Respecte: tracta amb respecte tota la comunitat educativa, demana permís per entrar en cas de retard, demana el torn de paraula quan participis a classe i posa en silenci el teu mòbil abans de començar la classe.

 

 

6. Què faig si tinc un dubte, problema o queixa?

 

            Si tens algun dubte o una proposta de millora de caràcter general, pots adreçar-te al tutor del teu grup o al teu professor.

 

CURS

TUTOR/TUTORA

1r ESPA

 

2n ESPA

 

3r ESPA

 

4t ESPA

 

UIB i CFGS

Dan Cohen

 

            Cada professor informarà a l’alumnat del seu horari per atendre dubtes relacionats amb l’assignatura.

 

 

7. Quin és el calendari del curs?

 

En breu es publicarà en aquesta mateixa pàgina

 

 

8. Quina és l’oferta educativa de l’escola d’adults?

 

            A part d’ESPA, el CEPA Pitiüses ofereix estudis d’alfabetització, estudis de primària per adults, castellà per a estrangers, català,  preparació per a les proves d’accés de la UIB i de cicles formatius de grau superior.

 

             L’Associació d’Antics Alumnes ofereix diferents cursos i tallers com ara: Fotografia, Pintura, Ioga, Informàtica, Anglès, Alemany, Photoshop, Wing Chun, Reciclart, Dansa Oriental i Grans Idees.

 

 

9. On puc obtenir més informació?

 

            Pots demanar més informació a la secretaria del centre.

 

Horari:  dilluns i dimecres d’ 11.00 a 13.00 hores, dimarts i dijous, de 18.00 a 20.00